Nieuws

Ons hedendaagse belastingstelsel is zowel voor bedrijven als voor particulieren behoorlijk complex. Uw focus is gericht op ondernemen en niet op het ontwarren van fiscale regels en beperkingen. Toch heeft u er, soms zelfs dagelijks, mee te maken. Dan is het prettig dat wij als medewerkers van Ficontrol klaar staan om u hierbij te helpen. Door de belastingwet- en regelgeving voor u te vertalen naar praktische handvatten waarmee u in de dagelijkse praktijk aan de slag kunt. 

Hieronder hebben we voor u als ondernemer alvast wat nuttige informatie op een rijtje gezet. Mochten er na het lezen vragen ontstaan, laat dit ons dan weten!

FiscKwartaal april 2018

In het tweede kwartaal van dit jaar is ook een nieuwe FiscKwartaal uitgekomen. In deze nieuwsbrief staat fiscale informatie voor ondernemers, werkgevers en hun werknemers. Zo komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • Bereid u voor op de nieuwe privacyregels
  • WW-recht voor echtgenote DGA
  • Meerlingenverlof sinds 1 april 20 weken
  • Check regelmatig of u de pensioenregeling juist uitvoert en voorkom claims.

Lees hier het FiscKwartaal(tje) april 2018

FiscKwartaal januari 2018

In deze editie van het FiscKwartaal(tje) worden de volgende onderwerpen nader toegelicht:

  • Gevolgen voor uw aandeel in een maatschap, vof of cv bij een huwelijk in 2018
  • Tijdelijke subsidie loopbaan-ontwikkeladvies voor 45-plusser
  • Tijdig aangifte doen voor de schenkbelasting

Lees hier het FiscKwartaal(tje) januari 2018

Van box 3 naar Open fonds voor gemene rekening

Lees hier meer informatie over de OFGR
 

Eindejaarsactualiteiten 2017

Het jaar 2017 is alweer bijna voorbij. Ga goed voorbereid het jaar 2018 in en lees de eindejaarsactualiteiten eens door.

Lees hier de Eindejaarsactualiteiten 2017
 

FiscKwartaal oktober

In deze uitgave van het FiscKwartaal vindt u onder meer informatie over de plannen regeerakkoord voor ZZP'ers. Daarnaast wordt tevens het belang van een AOV verzekering verder toegelicht en leest u over het minder vennootschapsbelasting betalen bij een BV.

Lees hier het FiscKwartaal van oktober 


Arbowet gewijzigd

Werkgevers hebben volgens de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) twee verplichtingen ten aanzien van hun werknemers. Zij moeten ervoor zorgen dat hun werknemers en ingehuurde krachten veilig kunnen werken en zonder schade voor hun gezondheid. Daarnaast moeten zij samen met de arbodienst hun zieke werknemers adequaat naar herstel begeleiden. Per 1 juli 2017 zijn daar nieuwe verplichtingen bijgekomen door wijziging van de Arbowet. In deze nieuwsbrief leest u welke verplichtingen dat zijn en wanneer hier contracten op aangepast meoten worden. Tevens bevat de nieuwsbrief enkele handige tips om de kosten van de nieuwe verplichtingen te beperken.

Lees hier de nieuwsbrief 'Arbowet gewijzigd'.

Arbowet Gewijzigd


Septemberbrief

Prinsjesdag brengt ieder jaar grote veranderingen op fiscaal en juridisch gebied. Wat betekent dit voor u? 

Lees de Septemberbrief 2017 voor meer informatie. 

Septemberbrief 2017

 

FiscKwartaal augustus

In het FiscKwartaal(tje) leest u tips voor ondernemers, de DGA, werkgevers en werknemers. In deze uitgave onder andere informatie over subisidie praktijkleren, de vernieuwde Arbowet en aftrek scholingsuitgaven. 

Klik hier voor het exemplaar FiscKwartaal Augustus

 

FiscKwartaal april 

Klik hier voor het exemplaar FiscKwartaal April